Klasszikus motorversenyek az ESPN sportadón

2003.06.04. 08:40

 
   
   

Kevin Schwantz, Michael Doohan, Luca Cadalora, Jean-Micheal Bayle, Tadayuki Okada, Kazuto Sakata, Doriano Romboni, Ralf Waldmann, Max Biaggi, Loris Capirossi, Doug Chandler, John Kocinski, Sinichi Itoh, Alberto Puig és még sok-sok nagyszerű nevet sorolhatnánk az 1990-es évek remek versenyzői közül.

A 90-es évek volt a Gyorsasági Motorkerékpáros Világbajnokság elterjedésének egyik leglátványosabb időszaka a világszerte általánossá váló TV közvetítés miatt. Ez volt az az időszak, amikor a pilóták a kétütemű 500-as gépeken olyan erőforrásokkal mentek, amelyek túlnőttek a futóművek és a vázak akkori határain, ezért meglovaglásukhoz nem kis bátorság és tudás kellett. Kevin Schwantz felejthetetlen bródszájdolós kanyarvételeit, Mick Doohan svájci óra pontosságú kanyarvételeit, és többi nagy sztár látványos csatáit eleveníti fel az ESPN Classic Sports műholdas TV csatorna, amelyet nálunk általában a Fox Kids hullámsávján láthatunk, és keddenként 19 órától sugározzak az elmúlt évtized Nagydíj összefoglalóit.

A következő héten az 1994-es év Cseh és Amerikai Nagydíjait izgulhatjuk ismét végig, megcsodálva a közel 10 évvel ezelőtti motorversenyzőket, akikből mára már igen kevesen aktív szereplői a GP világának.