Különdíj a leggyorsabb GP pilótának

2003.06.13. 09:22

 
   
   

A MotoGP hivatalos notebook szállítója, az osztrák Gericom nemrégiben kétéves szerződést írt alá a világbajnokság rendezőivel. Ennek értelmében a "MotoGP mindenkori sebesség rekordja" díjat hozták létre, amelynek értékelése az Olasz Nagydíjjal vette kezdetét. A MotoGP leggyorsabb pilótája jutalomként egy Gericom Blockbuster Radeon csúcsminőségű notebookot kap, 3.06 GHz-es Pentium 4-es processzorral, és minden egyéb számítástechnikai jósággal felszerelve.

A díj elnyerésére jó eséllyel pályáztak az Olasz Nagydíjon a leggyorsabb gépek pilótái. Loris Capirossi kapta az első ajándék notebook-ot, mivel a Ducati Marlboro csapat versenyzője igen lenyűgöző, 332.4 km/h sebességgel repesztett a hosszú mugellói célegyenesben, méghozzá a verseny ideje alatt. Csapattársa, Troy Bayliss sem volt lassú a maga 331.1 km/h csúcssebességével az egyik edzésen, ami a Desmosedici gyorsaságát bizonyítja.

A Gericom minden egyes pilótának, aki ezentúl megdönti a MotoGP sebességi rekordját, egy csúcs notebookot ajándékoz. Erre legközelebb a Katalán pályán lesz esélyük a MotoGP résztvevőinek, amelynek célegyenese 1047 méter hosszú. Ez ugyan valamelyes rövidebb Mugello 1141 méteres egyenesénél, de a MotoGP naptárában már nem túl sok ilyen pálya maradt az év hátralévő részében.