MotoGP futam jövőre Katarban

2003.06.12. 10:21

 
   
   

A MotoGP világbajnokság katari futamának 2004 év végéig történő megrendezéséről írtak alá megállapodást a Katari Motorkerékpáros Szövetség képviseletében Naser Bin Khalifa Al-Ateiah és a Dorna elnöke, Carmelo Ezpeleta a Mugellói versenypályán. A kezdeti megállapodás feljogosítja a Dorna-t arra, hogy a Katari Nagydíjat a 2004-es előzetes versenynaptárban szerepeltesse, a pálya FIM által végzett végső homológizációjától függően.

A pályát a közeljövőben építik meg Doha mellett. Ha a szervezők minden feltételt teljesítenek, akkor ez lehet az első alkalom, hogy Gyorsasági Világbajnoki futamot rendezzenek a Közel-Keleten. Az első versenyt 2004 őszén szándékoznak megrendezni, és ezt követően 5 évre szól a szerződés időtartama.

A Katari szövetség elnöke elmondta, hogy nagy öröm számukra a szerződéskötés, mivel a Közel-Keleten először köszönthetik ezt a híres sportot. Katarban rengeteg ember szereti a motorkerékpárokat, valamint használják is őket az utakon, és nagyszerű dolog, hogy lesz végre egy pályájuk, ahol élvezhetik a versenyeket. A beruházás nem kevés pénzbe kerül, azonban olajhercegségben, mint azt tudjuk, a pénz a legkisebb akadály.