Szabó Attila jól ment, majd bukott Hollandiában

2003.06.30. 14:07

 
   
    Sebastien Legrelle

Száraz versenyként indították a BMW Boxer Kupa 6. versenyét a hollandiai Assenben. Éppen elkezdett szemerkélni az eső, amikor a 90000 néző előtt elrajtolt a futam. Mindjárt az első körben hullottak a nyálkás pályán a versenyzők, Szabó Attila, aki a 18. helyről startolt, egy karika után a 14. helyre furakodott be.

Attilát edzéseredményei arra sarkallták, hogy ne óvatoskodjon, hanem hajkurássza az élbolyt rendesen. Ez lett a veszte, mert a száraz pályára való gumi egy nedves pályacsíkon megcsúszott, és a kiálló hengereken pörögve, csúszva hagyta el a pályát. Szerencsére Attilának nem történt baja, de a motor eléggé összetört. A jövő hétvégén Belgiumban így csak a pótmotorral tud majd indulni.

A sors fintora, hogy a futamot a harmadik körben leintették az időjárási viszonyok miatt, a még versenyben lévő pilóták gumit cseréltek, és az újraindítás után esőgumival mentek végig a versenyen.

Először a volt GP500-as versenyzőt, Sebastien Legrelle-t intették le, aki először nyert versenyt Boxer Kupás pályafutása során.