Brutális Agusta

2003.08.01. 12:24

 
   
   

Az MV Agusta már évekkel ezelőtt bemutatta, miként gondolja a streetfighter naked bike koncepció egybegyúrását. A Brutale Serie Oro kézzel készült darabjai után azonban elfogyott a cégnél a pénz, és kénytelenek voltak tavaly év végén beszüntetni a gyártást. Szerencsére csak ideiglenesen, mert idén februárban újraindultak a gépsorok, és az olaszok most már odáig jutottak, hogy az MV Agusta Brutale S, azaz a szériagyártású utcai változat is bekerült a gyártási programba.

 
   
   

A nevét csöppet sem hazudtolja meg az S változat sem. A kialakítás önmagáért beszél, az olasz formatervezők mindent beleadtak a Brutale munkálatai során. Az újdonság kétféle színben lesz kapható, az egyik az MV Agusta vörös, a másik a meglehetősen különös, átlátszatlan (talán sajnálták egyszerűen mattnak elnevezni) fekete nevet viseli. A Brutale a Serie Oro szinte összes technikai paraméterét átvette, de az alkalmazott anyagok miatt, jóval megfizethetőbb annál. Az S változat megkapta az F4S EVO3 jelzésű blokkot, amely a 750 köbcentis erőforrás legfrissebb kiadása, 127 lóerős csúcsteljesítménnyel. Alumíniumból készül a hátsó lengővilla, és az alsó kormányösszekötő.

 
   
   

Az első felfordított teleszkópok brutális méretűek, 49 mm-es belsőcső átmérővel szinte biztos, hogy a legvastagabb utcai telók, de még a versenysportban sem igen találni ilyen méretű csöveket. A 185 kilós szárazsúly, és a 250 km/h-ban elektronikus módon maximált végsebesség, és a két első hat dugattyús, 310 mm átmérőjű féknyergek lassító ereje elegendő szinte bármely közlekedési helyzet gyors megoldásához. Egyéb megkülönböztető jegyei a 2003-as S modellnek a sötét ezüstszínű egyedi 5 küllős kerekek, a Brutale logo a felső villahídon, valamint a speciális fekete bőrülés.