Honda Keresztapa kerestetik

2003.08.06. 15:44

 
   
   

Már nagyon közel van a teljesen megújult Honda FireBlade bemutatója. A gyár szeptemberben tervezi a nagyközönségnek bemutatni vadonatúj 2004-es 1000-es sportgépét, azonban nevet még nem választottak neki, vagyis több variáció forog még a Honda marketing berkein belül.

A legendás FireBlade (Tűzpenge) nevet visszavonultatja a Honda, mint arról már korábban beszámoltunk. Ennek oka igen prózai: a nem kevésbé legendás japán tervezőmérnök, Tadao Baba, aki az 1992-es és utána még jó néhány FireBlade megalkotója, és a projekt vezető tervezője, visszavonult, így a gyár a típus nevét is visszavonja a további szerepléstől.

Egyelőre senki sem tudja mi lesz az újdonság neve, még a CBR998RR típuskód sem biztos, azonban a Honda mindenképpen szeretne valami nevet is a kód mellé, mivel ez már bevált az elődnél is. Az előd sikeres nevéhez méltó, könnyen megjegyezhető, és a világon mindenhol jól kiejthető nevet nem lesz könnyű találni. És mint már a Suzuki Hayabusánál láttuk, korántsem biztos, hogy csak angol nevekben gondolkodnak a marketing szakembere.