Kettős Ten Kate Honda diadal

2003.09.13. 22:23

Az Európa Nagydíjon egyik Ten Kate Honda pilóta sem tudott dobogóra állni Brands Hatchben. Azonban a hollandiai Assen versenypályája hazainak számít a holland illetőségű csapat és tulajdonosa számára. Így aztán minden eddiginél nagyobb elánnal készítették fel motorjaikat. A holland Jürgen van den Goorbergh szintén szerette volna megmutatni a hazai közönségének, hogy nem véletlenül a legnagyobb vetélytársa Chris Vermeulennek a bajnoki címért folyó versenyben. A futam előtt futott be az a sajnálatos hír, miszerint a BKM Honda anyagi nehézségek miatt visszavonul az idei szezon hátralévő versenyeitől, így két pilótájuk, Christophe Cogan és Broc Parkes már a holland futamon sem vehettek részt.

 
   
   

Az edzések
Chris Vermeulen és Karl Muggeridge a pénteki napon uralták az asseni pályát. Mögéjük egy másik Hondán Sébastien Charpentier és a Yamahás Goorbergh tudta magát beverekedni az első sorba. A szombati második időmérőn nem sokat változott a pénteken elért rajtsorrend, ugyanis a pályát egy kiadós zápor áztatta el az edzés előtt, így a versenyzők képtelenek voltak túlszárnyalni előző napi idejüket.

 
   
   

A verseny A verseny startját a Hondások és Goorbergh kapta el a legjobban. Az első kör végén már Mueggeridge vezetett, mögötte Goorbergh, Vermeulen és Charpentier jött. Fujiwara kissé beragadt, és csak 3 kör múlva érte utol az élbolyt. A 7. körben Goorbergh nagyon rossz pozícióban akart beszúrni a célegyenes végén Vermeulennek, de megcsúszott gépének az első kereke, és motorjával együtt kirepült a pályáról, könnyebb sérüléseket szenvedve.

 
   
   

A mezőny élén a Vermeulen, Muggeridge, Fujiwara hármas alaposan elhúzott az üldözőktől. A két Honda pilóta mindenkit lerázott magáról a verseny végére, és csak egymással harcoltak a győzelemért. 2 körrel a vége előtt még Vermeueln állt az élen, azonban Muggeridge az utolsó kör hátsó gyors sikánjában berakta motorját csapattársa elé, és ezután már nem adta ki kezéből a győzelmet. Muggeridge meglehetősen felemásra sikerült szezonjában ez volt idei első diadala. A harmadik helyen Fujiwara ért célba.

A Supersport 600 VB 10. futamának végeredménye:
1. Karl Muggeridge AUS Honda CBR 600RR
2. Chris Vermeulen AUS Honda CBR 600RR
3. Katsuaki Fujiwara JPN Suzuki GSX 600R
4. Stéphane Chambon FRA Suzuki GSX 600R
5. Sébastien Charpentier FRA Honda CBR 600RR
6. Fabian Foret SPA Kawasaki ZX6RR
7. Jörg Teuchert GER Yamaha YZF R6
8. Gianluca Nannelli ITA Yamaha YZF R6
9. Werner Daemen GER Honda CBR 600RR
10. Barry Veneman GER Honda CBR 600RR

A Supersport 600 VB pontversenyének állása 10 futam után:
1. Chris Vermeulen 161 pont
2. Katsuaki Fujiwara 119 pont
3. Stephane Chambon 113 pont
4. Jürgen vd Goorbergh 104 pont
5. Karl Muggeridge 84 pont
6. Christian Kellner 78 pont
7. Alessio Corradi 68 pont
8. Fabian Foret 64 pont
9. Jörg Teuchert 58 pont
10. Pere Riba 49 pont