Rossi a megállíthatatlan

2003.09.23. 22:35

Valentino Rossi két futamgyőzelemmel tért vissza a nyári szünet után. A Portugál és a Cseh Nagydíjak megnyerése után bevallotta, hogy bizony az azt megelőző jó néhány versenyen egy kisebb fajta válságba került. Azonban mostanra ennek már vége és Rossi ennek Brazíliában is szerette volna tanúbizonyságát tenni. A legnagyobb ellenfeleinek a márkatárs Honda pilóták számítottak.

Az edzések

 
   
   

Max Biaggi az első edzésen körrekordjával próbálta érzékeltetni, hogy nem minden csak Rossiról szól ezen a futamon. Rajta kívül Capirossi, Gibernau és Rossi fértek be az első sorba. A Kawasakisok nem kis örömére Garry McCoy a 11. helyet szerezte meg. Másnap Rossi úgy döntött inkább róla szóljanak a hírek és ment egy újabb körrekordot, ami elegendőnek bizonyult a szombati verseny első rajtkockájához. Az első sorban az első időmérőről már ismert pilóták maradtak bent, Capirossi, Gibernau, Biaggi sorrendben. Biaggi azért csúszott vissza a 4. helyre, mert a második időmérőn már nem tudott javítani köridején. McCoy ugyan visszaesett a 13. helyre, de ez reménysugár volt a zöldek számára.

A verseny

 
   
   

A rajtot Capirossi, Gibernau és Rossi kapták el a legjobban. Gibernau pár kanyar után az élre állt, és megpróbált elhúzni a többiektől. Rossi egy fél körrel később előzte le Capirossit, és Gibernau nyomába eredt. Biaggi a 4., a japán Tamada ekkor még a 7. helyen álltak. Az amerikai Hayden 5. helye meglepően jónak számított a futam elején. Bayliss 6. helye tőle már elvárható pozíciónak számított. Tamada a 6. körre alaposan begyorsult, mind Baylisst, mind Haydent megelőzte, és a verseny leggyorsabb körét futotta meg.

 
   
   

Rossi a 9. körben bújt be Gibernau elé, és utána olyan tempót vett fel, amelyet senki sem tudott már tartani. Megállíthatatlanul ment egyre gyorsabb köröket és végül megnyerte a Brazil Nagydíjat. Gibernau biztos másodikként futott célba. Tamada nem elégedett meg az 5. hellyel, hanem először Capirossit előzte le, majd Biaggit is, ezzel az idei szezon legjobb eredményeként a 3. helyen ért célba. Rossi formáját elnézve kevés esélye van bárkinek megszorítania az utolsó 4 futamon. Nicky Hayden 5. helye korai figyelmeztetés a MotoGP legnagyobb sztárjainak, miszerint a fiatal amerikaival számolni kell a jövőben.

MotoGP futam végeredménye:
1. Valentino Rossi Honda
2. Sete Gibernau Honda
3. Makoto Tamada Honda
4. Max Biaggi Honda
5. Nicky Hayden Honda
6. Loris Capirossi Ducati
7. Tohru Ukawa Honda
8. Sinya Nakano Yamaha
9. Carlos Checa Yamaha
10. Troy Bayliss Ducati

Gyorsasági Motoros VB MotoGP kategória pontversenyének állása 12 futam után:
1. Valentino Rossi ITA 262 pont
2. Sete Gibernau SPA 211 pont
3. Max Biaggi ITA 174 pont
4. Loris Capirossi ITA 123 pont
5. Troy Bayliss AUS 112 pont
6. Tohru Ukawa JPN 94 pont
7. Carlos Checa SPA 93 pont
8. Nicky Hayden USA 85 pont
9. Alex Barros BRA 80 pont
10. Sinya Nakano JPN 77 pont