BMW oktatók indulnak a Dakaron

2003.10.06. 10:33

A 2004-es Telefonica-Dakar Rally január 1-én rajtol a franciaországi Narbonne-ból, majd Spanyolországon, Marokkón, Mauritánián át január 19-én érkezik meg a mezőny Dakarba.

A tavalyi évben a KTM-ek vitték a pálmát a leghíresebb sivatagi megmérettetésen, a Dakar Rally-n, mindezek ellenére privát csapatok megkísérlik a részvételt egyéb motorkerékpár gyártmányokkal is. Bár BMW gyári csapat továbbra sincs láthatáron, azért fogunk találkozni a propelleres márkával a soron következő sivatagi shown is. Az idén is indul egy angol BMW csapat, Simon Pavey és Nick Plumb versenyzők részvételével. Mindkét motoros privát csapat tagjaként már versenyzett a Dakaron.

A két motorost az hozta össze, hogy együtt dolgoznak: Wales-ben egy BMW Off-Road kurzuson oktatják a terepmotorozáshoz vonzódó motorosokat. Évente motorosok százai ismerkednek meg kezük alatt az endurózás szépségeivel. Simon Pavey egy ugyanolyan BMW F650 GS Dakarral fog versenyezni, mint amilyennel a 2003-as Dakaron indult. Nick Plumb-nak pedig egy oktatómotort fognak átalakítani, amit a BMW Off-Road kurzuson is használnak.