Új Michelin abroncsok

2003.10.15. 10:37

A Michelin új gumiabroncsokat mutatott be. Az egyik legérdekesebb a kissé öregecske típust, a Michelin Sportot váltja le. Az újdonság a Pilot Power nevet kapta, és 2004-től a legnagyobb teljesítményű gépek utcai gumijának szánja a gyártó. Így például az új Yamaha YZF-R1 is ezen gördül majd a vásárlókhoz. Részletek egyelőre még nem ismertek, de a francia gyár azt állítja, hogy az új gumi keveréke a MotoGP-ből érkező szintetikus összetevőket is tartalmaz, és kiváló tapadást, valamint erőátvitelt biztosít a legerősebb gépeknek is.

A Michelin ezenkívül bemutatott egy sportos gumiabroncsot nagy testű robogókra. Olyan nagy gépekre javasolja a gyár a Pilot Radial SC abroncsokat, mint a Suzuki Burgman 400/650 vagy a Honda Silverwing és más hasonló óriás robogók. A sportos újdonság nemcsak jobban tapad, mint a széria kivitelű robogó abroncsok, hanem kinézetre is kellemesebb a szemnek.

A harmadik, most bemutatott gumicsaládot a krosszozóknak és az endurósoknak szánja a gyár. Az krosszisták új gumigenerációja a Starcross nevet kapta, míg az endurósoknak az Endurostar család kínál az eddigieknél jobb teljesítményt mindenféle terepre.