Pedrosa remekel, Talmácsi igyekszik

2003.10.10. 16:19

 
   
   

Talmácsi Gábornak nem kezdődött valami jól a Maláj Nagydíj edzéssorozata. A péntek reggeli időmérőn mindössze a 33. azaz a tőle meglehetősen szokatlan utolsó helyen állt a tabellán. Az eset úgy látszik a csapatot magát érintette, mert csapattársa Jenkner sem ment sokkal jobban, mindössze a 30. legjobb időt motorozta a német. Lehet hogy az éjjeli esőzés és az alaposan lehűlt és javarészt még vizes aszfalt zavarta meg ennyire a csapatot a motorok felkészítésében, lehet hogy csak nem akartak felesleges kockázatot vállalni az első szabadedzésen.

 
   
   

A pálya az időmérő edzésre azonban már felszáradt és Talma begyújtott mindent, amit csak Aprilijájában talált. Az edzés végére a 11. legjobb időt érte el és mindössze 1,3 másodpercre van csak elmaradva a nagyszerű formában motorozó Dani Pedrosától. Pedrosa egyébként világbajnoki esélyeshez méltó formában ment, és az első edzésen a legjobb köridőt produkálta.

Mögötte nem sokkal Mirko Giansanti és Masao Azuma áll az ideiglenes idősorrendben. Az első sor utolsó kockáját Andrea Dovizioso szerezte meg időlegesen. Giansantin kívül mindenki Hondán megy az első sorból. Talma csapattársa, a német Steve Jenkner az előkelő 5. helyet szerezte meg az első időmérőn, így csak reménykedhetünk, hogy Gábor a szombati napon tovább javít rajtpozícióján.