Ajánlatott tett Rossinak a Ferrari

2003.10.16. 12:51

Valentino Rossi már régebben mondogatatta, hogy őt igencsak érdekelné egy F1-es autó kipróbálása. Kívánsága úgy látszik meghallgatásra talált, mert a Ferrari meghívta Rossit egy tesztvezetésre. A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo igen kíváncsi a 24 éves olasz pilóta vezetési tudományára.

Di Montezemolo azután nyilatkozta ezt, miután a Ferrari versenyzője, Michael Schumacher megnyerte a világbajnokságot, és egyben megnyerték a konstruktőrök versenyét is, valamint Rossi az idei MotoGP címével együtt immár ötszörös világbajnok

"Elég nehéz dolog átszokni a két kerékről a négyre, az első napok legalábbis mindig igen kemények. Manapság a Formula 1 sokkal veszélyesebb, mint ahogy az régen volt, de Valentino nagyszerű versenyző" - nyilatkozta a Ferrari elnöke.

Az angol John Surtees az egyetlen olyan sportember volt, aki egyszerre nyert világbajnoki címet két és négy keréken. Surtees motorosként hétszer volt világbajnok, mielőtt a Ferrari csapatába átigazolt volna, és a tűzpiros márkának megnyerte 1964-ben a Formula 1 világbajnoki címet.