Szorul a hurok

2003.10.17. 20:09

Három futammal az idény vége előtt a 250 köbcentis kategóriában még 3 pilóta szerezheti meg a világbajnoki címet. Poggiali és Elias egyaránt 4-4 győzelmet szereztek eddig, viszont két-két futamon sikerült betlizniük. A hondás Rolfo viszont szorgalmas pontgyűjtőként minden egyes futamon célba ért, bár nevéhez csak egy győzelem fűződik. A Maláj Nagydíjon a három versenyző közül Poggialinak kellett a legkevesebbet kockáztatnia meglévő, bár egyre fogyatkozó pontelőnye miatt.

Az edzések

 
   
   

Toni Elias már a pénteki napon a leggyorsabb volt, erre szombaton egy lapáttal rátett és új körrekorddal megszerezte az első rajtkockát. Poggiali, mint legnagyobb vetélytársa a második helyre hozta be az Apriliát, míg az első sorba rajtuk kívül Fonsi Nieto és Matsudo fért oda, a kissé öregecske Yamahával.

A verseny

 
   
   

Nieto és Rolfo rajtja jól sikerült, azonban az első kanyarban nem kis meglepetésre Alex Debon fordult be elsőként. Az első kör végére már beállt az esélyesektől elvárható sorrend, Nieto, Rolfo, Elias és Poggiali sorrendben szelték át a rajt/célvonalat a pilóták. Elias és Poggiali hamar megelőzték Rolfót, és Nieto nyomába eredtek. Nieto nem sokkal később átadta csapattársának az első helyet, és lassan lemaradva tőle sokáig maga mögött tudta tartani Poggialit az egész mezőnnyel együtt. Ez idő alatt a bajnokságért hajtó Elias elhúzott, és nagy főlénnyel nyerte a versenyt. A második helyért óriási csatát vívott Poggiali Nietóval. A spanyol hibáját kihasználva Poggiali a 12. körben előzte le Nietót. Nieto az utolsó körben visszaelőzte csapattársa nagy riválisát, aki azonban az utolsó kanyarban egy szenzációs előzéssel visszavette a második helyét, és egy fél kerékkel előbb hozta be gépét a célba. Elias második egymást követő győzelmével már csak 15 pontnyira van lemaradva a san marinói fiú mögött és így a hátralévő két futam alatt még bármi lehet a vb-n. A negyedik helyért De Puniet és Rolfo csatáztak, amelyből végül a Honda versenyzője került ki győztesen.

250 köbcentis futam végeredménye:
1. Toni Elias Aprilia
2. Manuel Poggiali Aprilia
3. Fonsi Nieto Aprilia
4. Roberto Rolfo Honda
5. Randy de Puniet Aprilia
6. Franco Battaini Aprilia
7. Naoki Matsudo Yamaha
8. Sebastian Porto Honda
9. Anthony West Aprilia
10. Alex Baldolini Aprilia

Gyorsasági Motoros VB 250 köbcentis kategória pontversenyének állása 14. futam után:
1. Manuel Poggiali RSM 226 pont
2. Toni Elias SPA 201 pont
3. Roberto Rolfo ITA 201 pont
4. Randy de Puniet FRA 183 pont
5. Fonsi Nieto SPA 167 pont
6. Franco Battaini ITA 127 pont
7. Anthony West AUS 125 pont
8. Sebastian Porto ARG 117 pont
9. Naoki Matsudo JPN 104 pont
10. Sylvian Guintoli FRA 88 pont