Talma Valenciában tesztelt

2004.02.04. 15:24

Gyönyörű napsütéses idő és 18 fok fogadta a gyorsasági motorkerékpár versenyzőket a spanyolországi versenypályán, Valenciában. Sajnos elektronikai problémák miatt Talmácsi Gábor az első tesztnap délelőttjén kispadra kényszerült. Az elektronikai problémák mellett az üzemanyag-ellátás is akadozott, így karburátorcserével és beállítgatásokkal múlatták az időt. Úgy, ahogy összeállt a gép, de nem volt idő a további finomításokra, mert a futómű főmérnök csak ezen a napon tudott foglakozni a Malagutival, így a nap további részében azt próbálták tökéletesíteni. Talma legjobb eredménye 1.42.0 volt, ez 0,6 rosszabb, mint a régi Malagutival elért Spanyol Bajnoki eredménye.

Az első nap munkálata meghozta gyümölcsét, a futómű beállításokat sikerült a lehető legjobban belőni. Nagyszerű lett a fék, a kerekek és a gumik. Talma ment egy verseny-szimulációt (24 kör, rajttal egybekötve, tele tank, keményebb gumik, stb). A legjobb ideje 1.41.0 volt. A köridők 1.42 körüliek voltak fél másodperces időintervallumon belüli ingadozással, ami nagyszerű eredmény.

Talma szerint azonban valami visszafogja a motort, és a motorblokk teljesítmény sem tökéletes, ami annak köszönhető, hogy az új elektromos rendszer - Ducati Energia - nincs egy hullámhosszon a többi, mostanra tökéletes beállítással. Gábor szerint a gyújtásnál lehetnek gondok. Ha kiderítik, mi okozza a problémát, szükség lesz egy motorblokk tesztre, és vagy egy fékpad segítségével vagy egy reptéri száguldás keretein belül újra nyeregbe pattan Talma.