Sportos Yamaha quad

2004.02.24. 11:38

A Yamaha felfrissítette középkategóriás quadját, az igen sikeres Warrior 350-est. A bázismodellből a meglehetősen sportos YFM 350R került kialakításra. A hagyományos, inkább igavonásra való Warrior 350-esből az új sportgépet kialakítani nem volt éppen egyszerű dolog. A 350R stílusa teljesen eltér elődjétől. Inkább a Yamaha csúcskategóriás sportquadjára, az YFM660R-re hasonlít.

A motorja közvetlen az elődtől érkezett, de felfrissítve került át az újdonságba. Új a szívósor és a karburátor, csakúgy mint az egész kipufogórendszer. A 350R váza hasonló a Warrior 350 eredeti vázához, de fejlesztettek a rugózáson. Nagyobb átmérőjű, kétfokozatú tekercsrugóval ellátott rugóstagokat kapott az első futómű. Hátulra gáztöltésű, tekercsrugós futóművet kapott a sportquad 200 mm-es rugóúttal. A 350R az YFZ450 versenyquad első lámpáit, parkoló fékjét, hátsó tárcsafékjét, valamint a lábtartóit örökölte. A 660R-től származik a hátsó felfüggesztés és a hátsó lámpa.

Új első és hátsó abroncsokat kapott a gép és a szívató a kormányra került. Az egy hengeres, 4 szelepes, léghűtéses 348 köbcentis blokk kiforrott darab a cégen belül. Erejéről nem nyilatkozott a gyár, de kb. 30 lóerős lehet. A meghajtásról lánc gondoskodik, amely előtt egy hatfokozatú váltó osztja el a motor nyomatékát. A quadon hátramenet is található. Az indítás automatikusan történik egy elektronikus önindító segítségével. Szériában blokk és hátsó lengőkar védővel szállítja a Yamaha új quadját. Az YFM350R száraz súlya 170 kg.