Yamaha munkagép

2004.03.05. 11:09

A motorgyárak nem csak sportcélra gyártanak négykerekű motorokat, hanem összkerék-hajtású gépeket is nagy számban készítenek, melyek elsősorban munkavégzésre alkalmasak. Az egyik legújabb, négykerék-meghajtású munkagépét nemrég mutatta be a japán gyártó. Az új Bruin 350-es előnye a nagyon jó ár, ezért ebben a kategóriában ez az egyik legjobb vétel. A gépet elsősorban az USA piacára szánták, ezért a Yamaha ottani gyárában készül.

A vadonatúj modell a Kodiak 450 idősebb testvérének alapjaira készült, míg vonalai a munkagép ATV kategória nagyágyújára, a Grizzly 660-aséra hasonlítanak. A karosszériája jó ergonómiát kínál bármilyen pilótának, stressztől mentesen vezethető több órán keresztül. A karosszéria jó sárvédelmet nyújt, így a pilóta száraz és tiszta maradhat vizes útszakaszokon is. A Bruin 350 automataváltóval felszerelve érkezik, amely az Ultramatic nevet kapta. Létezik kétkerék- és összkerék-meghajtású változata. Az összkerék meghajtásúnál menetközben kapcsolható a két- vagy négykerék-hajtás.

A haladásról egy 348 köbcentis, SOHC vezérlésű, egy hengeres levegő-olaj hűtésű blokk gondoskodik. Szériafelszereltség része a két első hidraulikus működtetésű féktárcsa, valamint a teljesen zárt hátsó dobfék. A dupla lengőkaros első futómű és a rugóstagos hátsó tengely, a rozsdamentes kipufogó, az analóg sebességmérő óra és kilométer számláló, a karos menetváltó és a bal oldali fékkarba integrált parkoló fék mind az alapfelszereltség részét képezik.