Beindultak a Boxeresek

2004.03.10. 11:31

A 2004-es BMW Boxer Kupa elkezdődött. Nyolc alkalommal mérettetnek meg a szinte tökéletesen azonos tudású BMW R 1100 S motorkerékpárokon a propelleres márka versenyzői a világ leghíresebb versenypályáin.

A verseny elstartolt: a BMW Boxer Kupa negyedik szezonja gyönyörű napsütésben, prima időben kezdődött Daytonában. Az esemény része volt az amerikai motorosok első számú rendezvényének, a minden évben tavasszal megrendezett Daytona BikeWeek-nek. A boxeresek közvetlen az AMA Superbike verseny előtt vívtak meg egymással.

A hazai pálya megtette a hatását, az ötödik helyről rajtoló Brian Parriott ügyesen taktikázott, és az amerikai versenyző kemény harc során megnyerte csapatának az első BoxerKupa győzelmet. Parriott győzelme nem volt zökkenőmentes, egészen a célvonalig kellett küzdenie Oriol Fernándezzel, aki végig pozícióját ostromolta.

Az amerikai kontinens után a BoxerKupa Európában folytatódik tovább, a következő versenyre március 15-én, hétfőn a franciaországi Le Mans versenypályán kerül sor. Sajnos magyar csapat idén nem indul a versenysorozaton.