2009.01.28. 13:54

A Harley-Davidson bemutatta a Dark Custom család legkisebb tagját, az Iron 883-at. A matt fényezésű fekete Sportster jó lehetőség azoknak, akik most csatlakoznának az amerikai V2-essel motorozók táborához. Akik az Egyesült Államokban, március 31-ig vásárolják meg a motort, biztosítokot kapnak arra, hogy egy éven keresztül garantált értékben számítják be motorjukat, ha Big Twin vagy VRSC modellre váltanának.

Az Iron 883-as 7899 dollárba kerül, vagyis 1,7 millió forintért mérik odakint, idehaza körülbelül kettő és fél millió forintért várható a kereskedésekbe. A Sportsteren keveredik a tradicionális HD design a modernebb custom hangulattal. A hátsó kereket erősített fogasszíj hatja; a gumit, akárcsak elöl, tizenhárom küllős feketére fényezett alumíniumfelnire húzták. A blokkot, a villa alsó szárát és számos eredetileg csillogó alkatrészt a Dark Custom elvek szerint sötétre fényezték – a króm csillogása nem passzol a család stílusához.

A nyereg csupán egyszemélyes, az utasülés és lábtartók a tartozék-katalógusból vásárolhatók meg. Természetesen azok is feketék, ahogy a tank, a sárvédőkonzol, a fogaszíj-takaró, a kormány kezelőszervei és a lábtartók is. Az üzemanyag Electronic Sequential Port Fuel Injection (ESPFI) befecskendezőn keresztül jut a fekete hengerekbe.

Kedves olvasóink, önök szerint megéri az árát?