Talmácsi Gábor hetedik az első edzésen 

2009.04.24. 22:38

Felhők alatt rendezték a Japán Nagydíj első szabadedzését Motegiben. Bautista, Pasini, Aojama és Barbera harcoltak az élen. A katari futamot sérülés miatt kihagyta, de végül Simoncelli volt a leggyorsabb.

Helyi idő szerint késő délután tartották az edzést. Az aszfalt lehűlt, még a 20 fokot sem érte el a hőmérséklete. Ilyen körülmények között természetes, hogy a pilóták elmaradtak a pályarekordtól.

Talmácsi Gábornak ez az egyik kedvenc pályája, de 250 köbcentis motorral most próbálhatta ki először. A Balatonring Team pilótája tizenöt kört motorozott, és a végén érte el a legjobb eredményeket, azt mondja, hogy szinte folyamatosan sikerült javítani a beállításokon. Holnapra még rosszabb időt, esőt jósolnak a meteorológusok. Csapadákos futamokon Gábor már sokszor megcsillogtatta tehetségét és higgadtságát – talán még szerencsét is hozna egy kis víz?

Talmácsi Gábor a következőket nyilatkozata: „Ez még csak első nap, sok idő van még a versenyig. Hetedik lettem, ami nem rossz, de úgy érzem, hogy néhány körre még szükségem van ahhoz, hogy igazán megtapasztaljam, hogy 250-es motorral hogyan kell ezen a pályán menni, a féktávokat még nem érzem. A hideg ellenére egyébként sikeresnek értékelem a napot, hiszen amikor változtattunk a beállításokon, akkor utána mindig jobb időket mentem. Próbálgattam a gumikat is, elöl kettőt, hátul egyet, de még rengeteget kell dolgoznunk a szerelőkkel holnap is. Az időjárástól is függ, hogy milyen munkát tudunk végezni. Ha esni fog, akkor az egész mezőnynek esik majd, ez nem szabad, hogy megzavarjon, nem szabad hibázni." 

Az első szabadedzés élmezőnye:

1 Marco Simoncelli (Metis Gilera, olasz, Gilera) 1:53.093

2 Aojama Hirosi (Scot Racing Team, japán, Honda) 1:53.695

3 Alvaro Bautista (Mapfre Aspar Team, spanyol, Aprilia) 1:53.836

7. Talmácsi Gábor (Balatonring Team, Aprilia) 1:54:594