Két Aprilia a rengeteg Honda ellen

2009.06.04. 17:35

Pénteken lezárult a gyorsasági világbajnokság középkategóriájának a nevezési határideje. Az új Moto 2 osztállyal vegyített 250-es kategóriához 47 csapat csatlakozna. Összesen 91 nevezés érkezett – ennyire még a rendező Dorna sem számított. Korábban az elnök, Carmelo Ezpeleta 200 ezer euróval kecsegtette az induló csapatokat, hogy így segítse őket a kétütemről négyre való váltásban – most, hogy már látja, hányan vennének részt a bajnokságon, biztosan szívja a fogát.

Annak ellenére, hogy a 2010-es szezon még nyitott a kétüteműek számára, csupán ketten választották a bevált Aprilia RSA technikát – ha ők nem lennének, akkor Honda márkakupa lenne a viadal, hisz a CBR 600 alapú technika kizárólagos lesz a Moto 2-ben.

Sokan meglepődtek, de Kenny Roberts csapata, a Team Roberts is bejelentette indulási szándékát. Ők 2007-ben versenyeztek utoljára, de a Moto 2-t alkalmasnak tartják arra, hogy a fiatal amerikai versenyző-tehetségeiket bemutassák. Tárgyalásaik a szponzorokkal még nem értek véget, egyelőre nem tudni ki áll a versenyzőlegenda és csapata mögé.

Az MotoGP-ből ismert csapatok, mint a Tech 3 Yamaha, a Gresini Honda, az LCR Honda, a Pramac Ducati, a Grupo Francisco Hernando Ducati és a Scot Honda biztosan indítanak szatellit csapatot. A listát Barcelonában, a MotoGP hétvégéjén véglegesítik, hisz 91 motoros mégsem sorakozhat a rajtrácsra. A hírek szerint Jorge Aspar Martinez három indulót jelentett be – remélhetőleg egyikük Németh Balázs, aki amúgy is otthon érzi magát a négyütemű motorokon.