Talmácsi eddigi legjobbja

2009.07.27. 14:05 Módosítva: 2009.07.27. 14:53

Jól teljesített Talmácsi Gábor, 12. lett a Brit Nagydíjon, Németh Balázs motorhiba miatt kiesett.

Versenyzőnk az utolsó helyről indult, de két Ducatin motorozó versenytársát hamar megelőzte, mert azok esős gumival indultak a száraz aszfalton – annak ellenére, hogy néha csepegett, nem kerekedett eső.

Tíz körrel a vége előtt a nyolcszoros világbajnok Rossi bukott, de szerencséjére fel tudta állítani a motort – sérült kuplunggal a tizenegyedik helyre állt vissza. Megkezdte a felzárkózást, az ötödik helyre küzdötte fel magát. Talmácsi megelőzte Chris Vermeulent is, így eddig legjobb MotoGP eredményét szerezte meg, a tizenkettedik lett. A következő futam augusztus 16-án Brünnben (Brno, Csehország) lesz, ez Gáborunk „hazai” pályája – reméljük, ott is legalább ilyen jól szerepel.

A 250-es kategóriában sajnos nem született magyar siker: Németh Balázs nem tudta befejezni a Brit Nagydíjat, a Balatonring Team versenyzőjének már rögtön a verseny elején elromlott a motorja.talmadon3

Németh Balázs a következőket nyilatkozta: „Már a felvezetőkör alatt éreztem, hogy valami baj van a motorral, amit a rajtrácson elmondtam a szerelőknek. Ők állítottak a motoron, de a rajt pillanatában már éreztem, hogy nem sikerült teljesen megjavítani, mert 11000-es fordulatnál nem forgott többet. Az első körben többször is bedadogott, majd teljesen megállt: félre kellett állnom. Az első diagnózis szerint a generátor hibásodott meg. Most otthon fogok pihenni, gyógytornára fogok járni és elkezdem a fizikai felkészülést, hogy újra megerősödjön a kezem.”

Tóth Imre, a Team Toth versenyzője a 17. lett.