Suzukik uralták a mezőnyt

2009.08.05. 09:41 Módosítva: 2009.08.05. 10:30

Augusztus első szombatján kánikula fogadta a gyorsulási bajnokság résztvevőit Kiskunlacházán. Az új országos időcsúcs megfutása után Sziklai Ferenc ismét bizonyított: az Up 900+ Top kategóriában az első helyre kvalifikálta magát 2008-as Hayabusájával. A döntőben századmásodpercre azonos időt futott ellenfelével, de hihetetlen reakcióideje a döntőben megsegítette, ezzel a kategória nyertese lett.

Az Országos bajnokság Superstreet kategóriáját vezető Szűrszabó Levente a döntőben a Suzuki GSX-R 1000 Turbójával tapadási problémák miatt lemaradt a dobogó felső fokáról. A győztes Reile Tamás lett turbós 'Busájával.

Borsay Szabolcs a Suzuki Hayabusa Pro-stock motorjával szokás szerint az első helyre kvalifikálta magát a Competition kategóriában. A döntőt olasz ellenfelével, Davide Riccivel vívta, ahol 0,04 másodperces reakcióidővel fölényesen győzött a közel 100 lóerővel erősebb motor ellen.

Ünneplésre nem sok ideje volt, hisz rögtön továbbutazott az ausztriai Neuenkirchenbe, ahol a B17-esen megrendezett országúti gyorsulási versenyen nemcsak a Top Gas kategória első helyét szerezte meg, hanem a nap legjobb idejét is sikerült megfutnia.