Öltözz halott sztárnak

2009.08.10. 17:31 Módosítva: 2009.08.10. 19:31

Legendákat ünnepel a Triumph: 2010-es felszerelés-katalógusukban Marlon Brando és Steve McQueen egykori öltözetéről mintázott motorosdzsekiket mutattak be.

A brit márka történetében mindketten megkerülhetetlenek: Brando A vad (The Wild One) című filmben megteremtette a törvényen kívüli motoros figuráját, McQueen pedig a színészet mellett sikeres versenyző is volt.

A Brando féle dzseki klasszikus szabású, hátán a moziban megismert Black Rebel Motorcycle Club nevének rövidítése és logója található. A kabátban fix CE-protektorok és kivehető bélés van. Külseje teljes egészében bőr, a hajlatoknál nyúlik, követi a test mozgását. Marlon Brando filmbeli karaktere nyomán a Johnny nevet is ráhímezték. Ára 401 euro, vagyis 108 ezer forint.

Az 1964-es Hatnaposon (Six Days Trials) Steve McQueen versenyzőként erősítette az amerikai csapatot: naponta több mint 300 kilométert motoroztak úttalan utakon. A Triumph 650-es nyergében motorozó sztár helytállt – az ő tiszteletére készült a szürkészöld túradzseki.

Váll- és könyökprotektorai kivehetőek, TriTex vászon külseje alatt vízálló microfiber bélés található. Csípője pánttal szűkíthető, belsejében és hátán ünnepi hímzés látható. Ára 309 euró, vagyis 83 ezer forint.