Motorszobrászok világbajnoksága

2009.08.12. 13:53 Módosítva: 2009.08.12. 16:02

Idén a winsconsini Dave Cook, a Cook Custom Choppers vezetője nyerte az AMD motorépítő világbajnokságot. A döntő után elmondta, a legnagyobb álma vált valóra – nem hitte volna, hogy a 21-es kerekeken guruló Ramblert a mezőny legszebbjének választják. A hosszában beépített 550 köbcentis International blokkhoz négyfokozatú BMW R75 váltót illesztett és köréjük múltidéző, de modern alapokat épített.

Győzelme nem meglepő, az idei mezőny nem volt annyira erős, mint a tavalyi: még mindig a húszas-harmincas éveket idéző retró motorok és a barokk, csicsás customok vannak túlsúlyban; üdítő látvány a kevéske café és beach racer. Aki forradalmi megoldásokat várt volna, csalódott: csupán a svéd SE Service BMW Harrierje mutatta a motorépítés lehetséges jövőbeli irányát.

Az ezüstérmet a szintén amerikai Kris Krome Customs Inc motorozhatatlan Triumph Re-flex-tionje nyerte, a harmadik a belga Krugger Speedshop S&S 103" blokkal hajtott, teljesen motorozható Overmile-ja lett. Idén nem volt magyar induló a világbajnokságon.

További képek a galériában.