Hazai pályán Csehországban

2009.08.13. 09:35 Módosítva: 2009.08.13. 09:56

A háromhetes nyári szünet után hétvégén a Cseh Nagydíjjal folytatódik a gyorsaságimotoros-világbajnokság. A 250 köbcentisek számára ez a tizedik állomás a vb-sorozatban. Minden kategória futamai izgalmasnak ígérkeznek, hiszen az 5,403 kilométeres pályán számtalan lehetőség van az előzésre, és a kiélezett párharcok is garantáltak.

A Balatonring Team versenyzője, Németh Balázs különösen izgatottan várja a hétvégi versenyt, hiszen a cseh Masaryk pálya a magyar pilótáknak hazai terep – minden évben rengeteg magyar szurkoló látogat ki Brünnbe. Németh Balázs a legutóbbi Brit Nagydíjat motorhiba miatt nem tudta befejezni, de most bízik a jó szereplésben, hiszen ezt a pályát – ellentétben sok másikkal – nagyon jól ismeri, többször versenyzett már itt.

„Hosszú volt a szünet, már nagyon várom a cseh versenyt. Erre a futamra rendszerint sok magyar szurkoló látogat ki, van egy olyan szektor, ahol csak magyarok ülnek, akik támogatásukkal rengeteg erőt adhatnak nekem. A Cseh Nagydíjon megpróbálok minél jobb eredményt elérni, bekerülni az első tizenötbe és pontokat szerezni. A kezem már teljesen meggyógyult, a gyógytornát már hetekkel ezelőtt befejeztem, és az erősítés is jól sikerült.”

A MotoGP-ben szereplő Talmácsi Gábortól szintén jó eredményt várunk, ezen a pályán akár csukott szemmel is képes lenne végigmotorozni. A kanyarokat jól ismeri, reméljük, itt képes lesz harccal pontokat hozni. A negyedlitereseknél iparkodó Tóth Imre sem újonc Brünnben: nem csupán csapattársa, Pasini esélyes, talán neki is remélhetünk a megszokottnál jobb eredményt.