Talma utolsó, de pontot szerzett

2009.08.31. 10:10 Módosítva: 2009.08.31. 21:42

Nem született meglepetés az Indianapolisi Nagydíjon, Talmácsi Gábor a tizennegyedik, utolsó helyen ért célba. A nyertes Jorge Lorenzo lett, mögötte De Angelisé az ezüst – Rossi bukott, visszajött, majd kiállt.

Talmának jól sikerült a rajt, a verseny közben egészen a 11. helyig jutott, de csakhamar öten előzték meg. Niccoló Canepa kiállt, Marco Melandri elesett, így magyar versenyzőnk utolsó helyével is pontot szerzett.

A negyedliteresek között ismét izgalmas csaták zajlottak: a Team Toth mindkét pilótája jól rajtolt. Pasini hamar feljött az ötödik helyre, majd DiMeglio-t is megelőzve a negyedik helyen körözött – sajnos az ötödik körben túl szűken fordult és kicsúszott.

Tóth Iminek sikerült befejeznie a futamot, ám sajnos neki sem úgy, ahogyan szerette volna. Chesaux bukása miatt kisodródott a pályáról, így az utolsó helyre csúszott vissza. Bár leszakadt a mezőnyről, két versenyzőt sikerült megelőznie és a 17. helyen végzett.


A futamot az olasz Marco Simoncelli nyerte, a második Aojama Hirosi, a harmadik helyet Alvaro Bautista szerezte meg. A Balatonring Team pilótája, Németh Balázs először járt a pályán, a 20. helyről vágott neki a vasárnapi versenynek: végül a 16. helyen zárt, pontot sajnos nem szerzett.