Hibrid chopper az Orange County-tól

2009.09.18. 10:13 Módosítva: 2009.09.18. 10:34

A divathullám tetején ügyesen sikló Orange County Choppers ismét hallat magáról: a Siemensnek gyártott villanymotorral hajtott gép után elkészítik a világ első hibrid chopperét. Szándékukat feltehetőleg nem a környezettudatosság vezérli, hanem idősebbik Paul Teutul kiváló marketingérzéke – a Schneider Electric felkérésére nem mondhattak nemet.

Közös céljuk, hogy olyan motort hozzanak össze, amely utazásra és közlekedésre egyaránt alkalmas, de képesnek kell lennie arra, hogy tisztán elektromos üzemben is használható legyen. Az akkumulátorok töltését részben a benzinmotor biztosítja majd, de az eddig megismert hibrid-technológiai eljárásokat figyelembe véve a fékezés közben termelődő energia is az akkukba jut.

A részletek még nem ismertek, de az autóiparban szerzett tapasztalat sokat segíthet a Schneider és az OCC közös projektjének. Természetesen a hibrid építése is képernyőre kerül, az amerikai nézők a 2010-es évadban követetik nyomon a motor alakulását. Amennyiben az ökochopper sikeres lesz, számíthatunk arra, hogy manufakturális szinten, durva dollártízezrekért kapható lesz – biztos, hogy vannak olyanok, akik megfizetik majd.

(A fotó illusztráció)