Bezár a Yamaha, Rossi meg sem hallja?

2009.12.02. 09:24

Amíg Valentino Rossi örömautózással szórakoztatta magát és rajongóit a Monza Rally Show-n, addig egy maroknyi elkeseredett munkás transzparensekkel próbálta áldatlan helyzetükre felhívni a figyelmet.

Molinók, csengők és sípok voltak náluk – a Yamaha gerno di lesmói gyárának alkalmazottai a figyelemfelkeltést választották, hogy a motorsport rajongók és a kilencszeres világbajnok tudomást szerezzen róluk.

Tiltakozásuk a japán vállalat azon döntése ellen irányul, hogy a gyártósorokat leszerelnék, és Spanyolországban folytatnák a termelést. A versenypályán megjelent alkalmazottak képviselője elmondta, hogy nagyon szeretnék, ha Rossi is melléjük állna, hisz ő ugyanúgy a Yamaha alkalmazottja – igaz, a versenyző állását nem fenyegeti veszély.

Olasz sajtóértesülések szerint a gyár menedzserei nem kívánnak tárgyalni a közel száz alkalmazottal. Úgy tűnik, a sokak számára istenként tisztelt Valentino sem segíthet rajtuk, hisz az ő munkája a versenyzés, nem pedig az érdekképviselet.

A bajnok talán meg sem hallotta a hangjukat a Ford Focus WRC volánja mögött; második helyen ért be Rinaldo “Dindo” Capello Citroen C4 WRC-je mögött. Hallása feltehetőleg amúgy is sérült már: a második rossz dalt kell elviselnie, amit az ő tiszteletére írtak. A Sorry Mamma zenekar Fanclub című nótáját ide kattintva hallgathatják meg – aki viszont könnyezve borulna le a Doktor nagysága előtt, nézze meg az alábbi videót is, ezt korábban Marco .

Kedves olvasóink, szavazzanak: a Rossihoz írt dalok, vagy a Diamond zenakar Go Talma című száma a borzasztóbb?

Melyik a rosszabb?