Kutyakaka, robogó

2009.12.09. 12:01 Módosítva: 2009.12.09. 12:01

Aki lépett már kutyakakába, tudja, hogy milyen bosszúságot okozhatnak a háziállatok és azok a gazdák, akik nem szedik össze kedvenceik ürülékét. Sok ebtartónak derogál, hogy kis zacskóval felkapja a piszkot, pedig a civilizált állattartás megköveteli a felelősségteljes, a többi lakosra tekintetettel levő hozzáállást.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csupán Kelet-Európában bűzlik valami, pedig tőlünk nyugatabbra is vannak olyanok, akik lusták lehajolni. Ennek eredményekét az angliai Islington városa kakaszippantó szolgálati robogót helyezett üzembe.

A Honda SH125i-t egyhengeres, négyütemű motor hajtja, teljesítménye 13 lóerő. Érdekessége nem teljesítményében, hanem a hátsó dobozba épített 25 literes tartályban és a hozzá tartozó kompakt, ám nagy teljesítményű szívóberendezésben rejlik.

A Poover fantázianevű robogó rendkívül hasznos – nem csak az angolokhoz, hanem Budapestre is kéne belőle több tucat. Biztos, hogy állandóan teli lenne az összes tartály, igaz, bátor motoros kéne az elszállításhoz, a hazai kátyúkon könnyen kiborulna a bili.