Téligumi? 4x4? Ha-ha.

2009.12.28. 11:03

Míg a legtöbb motoros könnyen kibékül a globális felmelegedéssel, és boldog a rövid, enyhe telektől, a hómobilosok helyzete Magyarországon elkeserítő – ha havazik is, néhány napon belül úgyis elolvad.

Míg az utóbbi években Kanadában jelentősen megnőtt a kormányozható sítalppal szerelt gépek eladása, hazánkban nem számíthatunk előrelépésre. Erről nem csupán az ár, a klíma is tehet: nincs értelme pénzt kidobni olyanra, ami csupán órákra jó.

Azoknak, akik mégis motorral játszanának a hóban, léteznek alternatívák, az alpesi vidékeken elterjedt az endurók átalakítása – sajnos a kit ára még mindig magasabb annál, hogy az ember józan ésszel, a ritka móka fejében kifizesse.

Az olasz Riminimoto ötlete akár hazánkban is sikeres lehetne: csak egy szöges kerék kell hozzá, és az első villára szerelhető talp. A munka néhány perc alatt elvégezhető, utána biztonságosan közlekedhetünk a behavazott utakon.

A Riminimoto Slidescooter csomagja a legtöbb nálunk ismert robogóhoz alkalmas. Ezen a télen azonban a környezettudatos közlekedőkre is gondoltak: a Govecs által gyártott elektromos robogót is felszerelték készlettel.