Nem utazik Jerezbe Talmácsi

2010.03.05. 18:05 Módosítva: 2010.03.05. 18:05

talmacsibrno

Az első IRTA tesztet követően összeült a csapat, hogy kielemezzék az adatokat, felmérjék, milyen változtatások szükségesek ahhoz, hogy a vb-n Talmácsi Gábor és Andrea Iannone még inkább versenyképesek legyenek. Még nagyon sok munka vár a csapatra, továbbá a hétvégi jerezi időjárás előrejelzések végig esőt ígértek. Így arra a közös döntésre jutottak, hogy a Fimmco Speedup Team nem utazik el Dél-Spanyolországba.

A csapat inkább egy olaszországi helyszínen próbálgatja majd az új Moto2-es gépet, ahol lényegesen könnyebb az alkatrész utánpótlást megoldani. A döntést alapos mérlegelés előzte meg: azonban a versenyzők, mérnökök és a csapattulajdonosok is úgy vélik, hogy ez a legjobb megoldás. Az utolsó IRTA teszten ki kell majd próbálni az új fejlesztéseket, módosításokat, mielőtt még élesben indul a körözés – és ez másképp nem sikerülhet. Talma és Iannone motorjait visszaszállították a csapat fejlesztőbázisára, ahol már neki is láttak a szükséges változtatások elvégzéséhez. Talmácsinak többek között új tankot kell gyártani, de rengeteg kisebb alkatrész kell ahhoz, hogy még komfortosabb, még vezethetőbb legyen számára a motor. A mostani fejlesztések, alkatrészek már az első három versenyre is készülnek: a motort Katarból Japánba, majd Japánból Jerezbe szállítják – így a köztes időszakokban nincs lehetőség változtatásokat végrehajtani rajta.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

„A lehető legésszerűbb döntésnek tartom, mellyel maximálisan egyet is értek, miszerint kihagyjuk a soron következő IRTA tesztet. Remek formában érzem magam, így szívesen motorra ülnék Jerezben is, de vannak még hiányosságok, amiket mielőbb pótolni, változtatni kell, és ezek elvégzése nélkül nem tudnánk előrelépni.”

Luca Boscoscuro, csapatfőnök nyilatkozata:

„A valenciai teszt eredménye pozitív volt, elégedett vagyok Gábor és Andrea teljesítményével, valamint a pályán nyújtott munkájukkal. Köszönhetően szerelőink és versenyzőink eddigi nagyszerű munkájának nagyon kicsi a különbség, ami elválaszt bennünket a leggyorsabbaktól.”

Fotó: archív