Rossi szerdáig dönt

2010.07.13. 11:20

Nem kellett sokat várni a Valentino Rossi újabb tesztjére: ezúttal a brünni pályán körözhetett James Toseland Yamaha R1-én. Az olasz – elmondása szerint – egyre jobban van, bár néhány kör után a bokája és a válla is elfárad. Szívesen indulna a Sachsenringen, szerdáig még többször megvizsgálják, és csak utána döntenek.

„Nagyon fontos lenne, hogy a soron következő két hétvégén indulhassak, hiszen így sokkal jobb formában lehetnék a majdani brnói (augusztus 15.) versenyre. Ugyanakkor azt érzem, hogy csak a misanói (szeptember 5.) futamon lehetek majd először teljesen harcképes.” – mondta Rossi a motorozás után. Fájdalmai érdemben csökkentek a múlt heti olasz teszt óta, de egyelőre nem biztos benne, hogy egy teljes MotoGP versenytávot végig tudna hajtani.

„Ma már annyira jól éreztem magam, hogy a motor beállításaival is játszottam egy kicsit. Nagyon köszönöm a Yamaha Superbike csapatának, hogy csak a tesztem miatt itt maradtak a helyszínen.”

Rossi összesen negyvenhat kört tett meg tegnap, legjobb körideje kvalifikációs gumikon 1:59,135 volt – ugyanennyit ment itt vasárnap Ruben Xaus a Superbike világbajnokság időmérőjén, amivel negyedik lett, az akkori edzést megnyerő Carl Crutchlow 1:58,018-al szerezte meg a pole-t.

Ahhoz, hogy Valentino Rossi elindulhasson a hétvégi német nagydíjon, nem elég a saját akarata: a verseny szervezőinek is engedélyt kell adniuk, hogy az olasz a jelenlegi állapotában pályára léphessen.