2010.07.14. 19:13

rossi brno test 3

Bár a múlt heti hivatalos bejelentés elmaradt, egyre több olasz forrás állítja biztosan azt, amit már az MCN szaklap is tényként közölt a hónap elején: Rossi a 2011-es szezontól kezdve Ducatival fog motorozni a gyorsasági motoros világbajnokságon. Azonban egyre több a részlet.

A Romagna Oggi olasz napilap szerint Valentino Rossi egyedül menne át a vörösökhöz, mindössze a telemetriás emberét vinné magával. Tehát mind Davide Brivio csapatmenedzser, mind Jeremy Burgess főmérnök a Yamahánál maradna. Utóbbi tudását Jorge Lorenzo és Ben Spies kamatoztatná tovább – egyesek ugyanis azt is biztosan tudják, hogy az amerikait felviszik a gyári csapatba.

1

Rossi átigazolása így sokkal vakmerőbb lépés lehet, mint amilyen a Hondától való szökése volt 2003-ban. Akkor gyakorlatilag a fél mérnöki stáb Valentinóval tartott, és a tél alatt felépítettek egy olyan motort, amivel a szezon első versenyén kapásból győzni lehetett.

A hivatalos bejelentés július 25-én várható Amerikában, a Laguna Seca-i futamon.

Az viszont már ma is hivatalos, hogy Rossi el fog indulni a most vasárnap tartandó német nagydíjon. Legalábbis megpróbál: „Nagy öröm, hogy az orvosok végül engednek indulni a hétvégén. Jó volt az R1-gyel motorozni, és persze tudom, hogy az M1 teljesen más tészta, de hiányzik a motorom, a csapat, a légkör, szóval mindenképpen megpróbálom. Nagyon várom már, hogy lássam a többieket; egyszerűen fárasztó volt ennyi időt otthon tölteni. Wataru is ott lesz a helyszínen, szóval, ha bármi baj lesz, ő fog helyettem indulni.” – mondta Rossi a mai sajtótájékoztatón.