Motorost ölt a gyorsvonat

2010.07.21. 09:20

Nem vette figyelembe a piros jelzést, az életébe került. Motorost gázolt halálra az Aranyhomok InterCity Kiskunfélegyháza közelében; órákig nem jártak a vonatok – közölte tájékoztatott tegnap délután a rendőrség és a Mávinform.

Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletesének elmondása szerint a motoros délután fél egy előtt néhány perccel próbált áthajtani a Kiskunfélegyháza előtt mintegy két kilométerre lévő, Mezei úti külterületi fénysorompós vasúti átjárón. A kereszteződésben azonban elütötte őt a Kecskemét felé tartó vonat.

A motorkerékpáros a helyszínen meghalt, órákig mindkét sínpáron szünetelt a vasúti forgalom. A Budapest-Szeged vonalon jelentős késések alakultak ki, a fennakadások elkerülése végett a MÁV-START Zrt. vonatpótló autóbuszokat rendelt. Fél négykor indulhattak el a vonatok a Budapest-Szeged vasútvonal Kiskunfélegyháza és Városföld közötti szakaszán.

Az erősen összeroncsolódott holttest személyazonosságát órákig képtelenek voltak megállapítani, a férfinél iratok sem voltak. Az erős testalkatú motorost csupán négy óra után tudták azonosítani: a harmincéves férfi kunszállási lakos volt.