Mahindra: harcban a Honda ellen

2010.07.22. 16:35

Amint arról tegnap beszámoltunk, a Honda egyre nagyobb szeletet birtokol az ázsiai motorpiacból. Úgy tűnik, a világ második legnagyobb piacának számító Indiában nem várt konkurensük akad: az autóiról ismert Mahindra & Mahindra Ltd. bejelentette, hogy hamarosan komplett motorcsaláddal mutatkoznak be.

Traktort, terepjárót és robogót már eddig is készítettek, de Anoop Mathur, a cég motorkerékpár-üzletágának vezetője elmondta, hogy vannak még piaci rések, melyeket ők akarnak betölteni.

Tisztában vannak vele, hogy az ázsiai piac egyre igényesebb, ezért modern és divatos járművekben gondolkodnak. A tervezéssel a nemzetközileg elismert olasz Engines Engineeringet bízták meg. Neves ügyfeleik – Yamaha, Benelli, Gilera, Malaguti, Domino – garanciát jelentenek a minőségre.

Nem csupán praktikus eszközöket gyártanának, hanem szeretnének betörni az élménymotorok közé is – Indiában máig a legtöbben szükségből választják a motorizált kétkerekűeket. A hazai vevőkön túl megszórnák Indokínát, Afrikát és Latin-Amerikát is – a stratégiájukban Európa egyelőre nem szerepel.