Schumacher a tűzzel játszik

2010.07.31. 09:11

28124a-michael schumacher 22e a hohenstein ernstthal

Nem bírja Michael Schumacher pályamotorozás nélkül. A 41 éves autóversenyző pár héttel ezelőtt egy komplett pályát bérelt magának Franciaországban: azzal a Honda CBR1000RR pályagéppel körözött, amivel korábban a német superbike bajnokságban is elindult.

Hogy előzgetni is tudjon, magával vitte barátait, Luca Badoert és Sebastian Loeböt is a Dijon-Prenois nevű ringre.

Michael Schumachert 2009. július végén kérték fel arra, hogy a magyar nagydíj időmérő edzésén súlyos fejsérülést szenvedő Felipe Massa helyére pár verseny erejéig térjen vissza a Forma1-be. A német élt volna a lehetőséggel, meg is kezdte a felkészülést, aztán a verseny előtt nem sokkal mégis visszamondta a szereplést. Elviselhetetlen nyaki- és háti fájdalmakról panaszkodott, melyeket még korábban, egy spanyolországi motortesztelés közben elszenvedett bukásban szedett össze.

2009. február, Cartagena - Spanyolország
2009. február, Cartagena - Spanyolország

Norbert Haugot, a Mercedes motorsport igazgatóját egyáltalán nem zavarja, hogy Schumacher újra pályamotorozik: „Michael tudja kezelni a kockázatot, ahogy mi is.”

big 1402schumachercaida.12

Egy újabb esés minden bizonnyal örökre megpecsételné Schumacher további autó- és motorversenyzős karrierjét: pár hónappal a tavaly februári bukta után még csak biciklizni sem tudott, annyira fájt a nyaka.