Fegyelmi vizsgálat a motoros rendőr ügyében

2010.08.20. 08:52

Az országos rendőrfőkapitány fegyelmi vizsgálatot rendelt el a hétfőn meghalt tatai rendőrmotoros ügyében, mert a gyanú szerint a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felületesen végezte el a belügyminiszter által május 31-én elrendelt járműszemlét - mondta el az ORFK sajtószóvivője csütörtökön az ácsi családi gyilkosság helyszínén tartott sajtótájékoztatóján.

Makula György elmondta, Pintér Sándor belügyminiszter az első vezetői értekezleten elrendelte a teljes gépjárműállomány felülvizsgálatát. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság több járművet nem vizsgált meg, ezek között volt az a motor, mellyel a 33 éves Telegdi Zsolt hétfőn, az M1-es autópályán megcsúszott és életét vesztette.

A szóvivő közlése szerint az országos rendőrfőkapitány másnap elrendelte az összes motorkerékpár felülvizsgálatát. Újságírói kérdésre hozzátette, az intézkedés nem függ össze a Független Rendőrszakszervezet bejelentésével, mely szerint a járőr korábban írásban jelezte, hogy a gépjármű nincs jó műszaki állapotban és a gumik kopottak.

A baleset napján a járőrt rádión Budapestre küldték, majd amikor ismételten közölte, hogy a motoron a gumik kopottak, elöljárója Tatabányára rendelte, s közben érte a halálos baleset. Makula György tájékoztatása szerint az üggyel ORFK foglalkozik, a vizsgálat kitér a parancsnoki felelősség megállapítására is.