Meghalt a bukó nélküli tolvaj

2010.09.14. 10:46

Korábban megírtuk: az angol rendőröknek megtiltották, hogy motoron menekülő bűnözőket üldözzenek, amennyiben azokon nincs bukósisak. Az indok elég prózai volt: megfelelő védelem hiányában nem akarták veszélyes szituációba sodorni ezeket az embereket. Azt szerettük volna hinni, viccelnek, pedig nem: a szabályozás él, a rendőrök teljesítik a parancsot.

Sokan megmenekültek már így, azonban Bobby Carl Hodgkinsnak nem volt szerencséje. Nagyjából egy hónappal ezelőtt három sisak nélküli motoros rabolt ki egy motoros boltot Manchesterben – a nyomozás szerint Bobby volt az egyikük. A rendőrséget időben értesítették, akik hamar a helyszínre értek, de a rendelkezés értelmében nem vehették üldözőbe – az amúgy lopott Yamaha R1-en, Honda Fireblade-en, CBR600F-en menekülő – bandát, mivel annak egyik tagja sem viselt bukósisakot.

Bobbyt a napokban találták meg egy furgon oldalába fúródva – a kórházban pár órával később belehalt sérüléseibe. Amikor a baleset történt, a huszonnégy éves bűnöző épp egy négyszázötven köbcentis Kawasaki enduróval menekült valahonnan – bukósisakot ezúttal sem viselt. A menekülő motor ez esetben is lopott volt, még korábban, augusztus 26-án fújták meg egy betörés alkalmával.