Rossi befejezi idénre?

2010.09.26. 14:15

big Rossi Ill be back 02

„Azok után, amennyit szenvedett a vasárnapi napon [a spanyol hétvégén], Valentino Rossinak hagynia kéne a szezon további részét, és azonnal meg kéne operáltatnia a vállát.” – mondta Wayne Gardner, korábbi 500 ccm-es világbajnok. „Abszolút semmilyen érv nincs az ellen, hogy most azonnal abbahagyja az idei szezont.”

„Nincs versenyben a világbajnoki címért, és a jelenlegi körülmények között kizárt, hogy a 2010-es szezonban még versenyt nyerjen. Semmi értelme nincs ilyen fájdalmakkal motorozni, és olyan pozíciókban vergődni, amiket egészségesen egy kézzel is hozna.”

22

Valentino Rossi az idei évben kétszer is megsérült. Először hobbimotorozás közben érte utol a balszerencse a szezonnyitó Katari futam után – ekkor sérült meg válla, ami mind a mai napig nem gyógyult meg. Másik nagy bukása a mugellói hétvége egyik edzésén történt, amikor kettős lábtörést szenvedett – azonnal megoperálták, hónapokat kellett kihagynia, de a legutóbbi futamokon már nem jelentkezett lábfájdalma.

10

Rossit az utóbbi időben az ártalmatlannak tűnő, tavaszi vállsérülése hátráltatja. A múlt hétvégi aragóni versenyen már nem tudta 90 foknál feljebb emelni a karját. Az már szinte biztos, hogy az olasz vállát meg fogják műteni, az időpont azonban még kérdéses.

„Vale pontosan tudja, hogy egy ilyen operáció után legalább egy-két hónap kell ahhoz, hogy teljesen felépüljön. Ha ez a két hónap lement, csak utána tudja majd kipróbálni a jövő évi motorját. Persze azt is tudom, mekkora nyomás van rajta: különösen a Dorna vezetése, és természetesen a szponzorai felől – de azt gondolom, az egészsége mindennél fontosabb.”

„A 2011-es szezon igen kemény lesz. A legjobb formáját kell hoznia, ha ott akar lenni az elejében.” – fejezte be Gardner.

A Dornának oka van a félelemre: rengeteg néző pártolt el a sorozattól azokon az idei versenyeken, amikor Rossi lábsérülése miatt nem léphetett pályára. Az idei holland hétvége az utóbbi évek leglátogatatlanabb eseménye volt.