Talmácsi Kawasakit tesztel

2011.01.03. 15:50

A Superbike vb-n induló Team Pedercini és a Kawasaki gyár minden kötelezettség nélküli tesztelésre hívta Talmácsit. Az eseményre január 10-14-én, Malajziában kerül sor, ahol a sepangi pályán a ZX10-es versenymotort próbálhatja majd ki.

A kínálkozó alkalmat nem hagyja ki Gábor, hiszen amellett, hogy a malajziai pálya az egyik kedvence, a téli időszakban kitűnő motorozási lehetőség a négy nap. Ott lesz a Kawasaki gyár teljes versenymérnöki gárdája, akik nagyon kíváncsiak a motoros szakmai véleményére.

Talmácsi Gábor nyilatkozatában elmondta: „A 2010-es szezon végén a folytatást a MotoGP sorozatban terveztem, azonban az időközben bekövetkezett fordulatok miatt nem határolom el magamat a Superbike világbajnokságon történő indulás lehetőségétől sem. Egyelőre még nem tudok konkrétumokkal szolgálni a 2011-es folytatást illetően, de ahhoz, hogy dönteni tudjak mindenképpen fontosnak tartom, hogy kipróbáljak egy superbike-ot is. Mindenre nyitott vagyok.

Ez a teszt semmi kötelezettséggel nem jár, viszont nagy mértékben hozzájárul a téli motoros edzésekhez, amivel fenn tudom tartani a kondimat. Korábban még nem volt alkalmam kipróbálni ezt a típust, így a teszten újabb tapasztalatokkal gazdagodhatok. Ezeknek a motoroknak az ereje hasonló a GP kategóriában használtakhoz, teljesítményük 200 lóerő feletti és az egyenesekben több mint 300 km/h végsebességet érnek el.”