Talmácsi nem áll rajthoz

2011.02.28. 21:29

Megszületett a döntés: Talmácsi az idei világbajnokságon nem áll rajthoz. Mint ismeretes, aláírt szerződése volt a spanyol Jack&Jones by A. Banderas csapathoz, azonban decemberben az alakulat visszalépett az indulástól és a magyar versenyző csapat nélkül maradt. Már a bejelentés napján elkezdett dolgozni a megoldáson és több ajánlatot is kapott, melyekben elsősorban az anyagi feltételek domináltak.

Talmácsi Gábor elmondta: „Motorversenyző vagyok, akinek az élete a versenyzés, de ahogy korábban már mondtam, nem mindenáron. Nagyon kemény időszakon vagyok túl. Hosszú tárgyalásokat folytattam a G22 csapattal, akik a lehetőségeikhez mérten tényleg mindenben próbáltak segíteni.

Az elmúlt időszak nehézségei túlságosan sokat kivettek belőlem mentálisan és lelkileg egyaránt, és bár fizikailag folyamatosan készültem, mégsem érzem magam készen az idei vb-re. Nehéz volt meghoznom ezt a döntést, de figyelembe vettem azt, hogy nemcsak magamért és a versenytársaimért vagyok felelős a pályán, hanem a szponzoraimért, a szurkolóimért, a csapatomért is.”