Talmácsi motorozni tanult

2011.07.13. 12:14

Talmácsi Gábor legújabb közleményét változtatás nélkül közöljük:

A Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében ötödik éve vehetnek ingyenes leckéket a tanulni vágyó motorosok rendőr oktatóktól a Hungaroringen. A Baleset-megelőzési Bizottság célja, hogy a tanfolyamokon a motorosok gyakorlati tudással gazdagodjanak, felkészítve őket akár a vészhelyzetekre is.

A tréningen két keréken közlekedő ismert sportolók, színészek, közéleti személyek - Talmácsi Gábor, Szabó Győző, Gergely István, Hajas László, Zsidró Tamás, Kovács „KOKO” István, Kárász Róbert - vettek részt. A szervezők célja ezzel is az volt, hogy még inkább felhívják a figyelmet a motorosokra leselkedő veszélyekre. A vezetéstechnikai képzés nemcsak kezdőknek és újrakezdőknek hasznos, a haladók is új információkkal, technikákkal bővíthetik tudásukat. Egy-egy ilyen tréningen a motoros rendőrök segítségével elsőre könnyűnek tűnő, de hatalmas koncentrálást igénylő ügyességi feladatok sorozatát kell végrehajtaniuk a résztvevőknek.

Talmácsi Gábor: „Nagyon jó dolognak tartom, hogy a motorosoknak képzett szakemberek nyújtanak vezetéstechnikai tréninget, hiszen a veszélyhelyzetek pillanatok alatt kialakulhatnak, melyek egy-egy ilyen technikával, jó reflexszel akár elkerülhetőek. Ezeknek a technikáknak a jó részét magam is ismerem, de azért még így is tudtak újat mutatni és hasznos tippeket adni, amiket ugyan a versenypályákon kevésbé, a közúton viszont annál jobban tudok majd alkalmazni, főleg mióta állandóan az új Honda SH300i robogóval járok-kelek.

Minden közúton való közlekedésben résztvevőnek koncentrálnia, figyelnie kell függetlenül attól, hogy milyen járművel közlekedik. A motorosok esetében kiemelten fontosnak tartom azt, hogy mindenki a tudásának, megszerzett rutinjának megfelelő kétkerekűt válasszon, amit képes magabiztosan uralni. Ezen felül elengedhetetlen a védőfelszerelések használata és természetesen a KRESZ betartása.”