125-ös Triumph és belépő Harley?

2012.04.17. 12:01

Indiai sajtóértesülések szerint 2013 végére a Triumph belecsap a B125-ös kategóriába. A helyi alkatrész-beszállítók információira alapozott hírek szerint a 250-300 köbcentis gép mellett egy nyolcadliteres is várható az angol cég indiai gyárából.

A The Hindu szaklapban közzétett írás szerint a Bonneville, Street Triple és Daytona mellett olyan gépeket is készítenek majd, amelyek tömegmotornak számítanának, így az eddigiekhez képest jóval nagyobb mennyiségben lehetne gyártani őket – minden cégnek szüksége van a stabil értékesítésre annak ellenére, hogy a belépő modelleket kisebb profittal lehet értékesíteni. A mennyiség ugye kárpótol...

A 125-ös nem csak a milliós példányszámban gondolkodó ázsiai piacokon üthetne: Európában is egyre erősebb a reális motorok iránti kereslet. A latin-amerikai piacok is évről-évre erősödnek – a Triumph-nak régen is voltak kisebb gépei, és úgy tűnik, ez a korszak most visszatér.

A The Hindu értesülései szerint nem csak az angolok agyalnak speciális modelleken, hanem a Harley-Davidson is. A nagy múltú motorgyár állítólag a helyi piacra szánt, a Sportsternél is kisebb motort tervez, ámely feltehetőleg 500 és 750 köbcenti között lenne. Érdekes ötlet, bár sajnos Európában ez a márka státusza miatt nem lenne piacképes – igaz, nem is ránk gondolnak.

A kép illusztráció. Forrás: Luca Bar