Olajban gazdag barátság

2012.04.19. 10:15

A Motul hároméves együttműködési megállapodást írt alá a motorkerékpársport vezető testületével, az FIM-mel (Fédération Internationale de Motocyclisme, Nemzetközi Motorkerékpársport Szövetség). Április 14-én, a FIM elnöki posztját betöltő Vito Ippolito és az olajcég vezérigazgatója, Hervé Amelot hivatalos ceremónia keretében szerződésben rögzítették, hogy a Motul az Endurance World Championship hivatalos partnere. Az aláírások éppen a világbajnokság első fordulóját, a presztízst jelentő huszonnégy órás Bol d'Or Magny-coursi futamát megelőzően kerültek a szakmai partnerséget megpecsételő dokumentumra.

A vállalat vezérigazgatója, Hervé Amelot így kommentálta: „Ez a tökéletes szinergia. Az együttműködés a két tudásbázist a sport javára egyesíti, és örülünk a lehetőségnek, hogy különleges termékkínálatunkat megmutathatjuk az egyre növekvő méretű nemzetközi motorsport rajongótáborának.”

Vito Ippolito, az FIM elnöke így szólt a partnerségről: „Örömmel köszöntjük köreinkben a Motult, mint hivatalos kenőanyag partnerünket. Már megismertük a vállalatot a FIM világbajnoki sorozatokban, a MotoGp, a Superbike, az Endurance és a Motocross bajnokságokban folytatott hosszú együttműködés során. A partnerség szakembereink valódi együttműködését segíti elő, hogy megosszák speciális tapasztalataikat, és egymást segítsék napi munkájuk során.”