400-as CBR, újra?

2012.05.04. 10:22

Hoppá: ha a japán pletykák igazak, 2014-re visszatérhet a 400-as CBR Honda. A Young Machine magazin értesülései szerint a cég keményen dolgozik egy 50 lóerős sportos kéthengeresen. A szegmens nem ismeretlen a legnagyobb gyártó számára, hisz korábban rendkívül sikeresen típusokat kínált a 400-asok között, igaz, a klasszikus, két körlámpás gépük akkor még négyhengeres volt.

A lépésük logikus lenne, hisz a motor beépülhetne a 250 és a 600 közé nem csak hengerűrtartalom, de teljesítmény alapján is. Általában hozzánk, Európába nem hozzák a japán belpiacos gépeket, legalábbis a hivatalos csatornákon keresztül, de a Honda az utóbbi időben, részben a válság hatására egyre inkább globális modellekben gondolkodik. Utoljára a nyolcvanas években gondolkodtak hasonlóan - akkoriban mifelénk is rendkívül népszerűek voltak ezek a szimpatikus középkategóriások.

A nehéz gazdasági helyzet hatására kontinensünk motorpiaca is egyre inkább a reális választások alapján működik – talán lenne esélye egy kedves, könnyű és lelkesen pörgő sportmotornak.