Aranyat ér a narancs?

2012.05.19. 16:15

A KTM bemutatta legújabb terepgépeit: a versenycélú felhasználásra tervezett osztrák motorok között két- és négyütemű is található. Nem csak a felnőttek gondolnak - 2013-ban is kínálnak minimotorokat.

Ha összeadjuk, huszonhat 2013-as modell érkezik. A krosszcsalád feje a vadonatúj 450 SX-F: az SOHC vezérlésű befecskendezéses minden valószínűség szerint megszerzi az MX1 kategória királyságát. AZ 350-es neve összekapcsolódott Toni Cairolival. A bajnoki motort aktualizálták, ereje nőtt, kezelhetősége javult. Új blokk a 250 SX-F-é: a RoczenMusquinHerlings által tesztelt fejlesztéstől érmeket várnak a szezon végén.

A fejlesztők az endurósokra is gondoltak, bár a fejlesztések leginkább a hatékonyabb és finomabb motorozást segítik. Alaposan belenyúltak a részletekbe - igaz, hogy az elmúlt években mindent megnyertek, amit csak lehetett, de a további sikerekhez elengedhetetlen ez a munka.
 

A minimotorok 50, 65 és 85 köbcentis változatban érhetők el: legtöbbet a juniorok 85 SX-én dolgoztak, a potens kétütemű szinte teljesen megújult. Érdemes megnézni a bemutató videókat; nem csak a gépek, vezetőik tudása is meggyőző.