Még olcsóbb Honda jöhet

2012.09.13. 17:09

Jön az új európai A2 jogosítványkategória és vele az eddig nem létező 47 lóerős teljesítményhatár a korlátlan A megszerzése előtt. Nem véletlen, hogy ennek okán egyre-másra jelentik be a gyártók a 3-500 köbcentis típusaikat. Elkészült a Kawasaki Ninja 300, két éven belül lesz KTM Duke 350 és úgy tűnik, a Honda sem szeretne lemaradni.

Már a magyar importőr sem tagadja, hogy előkészületi stádiumban van a CBR500 bevezetése. Nem a 600RR kicsit visszafojtott kivitelére kell gondolnunk, hanem valami egészen másra. Ha hinni lehet az Ázsia felől szivárgó maszatos képeknek és a hozzájuk csatolt információknak, a CBR250R egyhengeres blokkjából alakították ki egy soros kéthengerest, és ezt tették egy olcsó, acélcsövekből formált hídvázba. A futómű is gazdaságos, hagyományos kivitelű, a kipufogó a blokk alatt ér véget.

A Honda rögtön két modellváltozatot tervez az ötszázas alapra: a második képen látható CB500 afféle kis Hornet lesz, mely szintén alulról nyalja majd az ötven lóerőt, ugyanakkor felidézhet valamit az azonos nevű elődmodell rugalmas, barátságos karakteréből.

Hogy pontosan mikor jelentik majd be ezeket a vélhetően Thaiföldről származó motorokat, nem tudjuk, de logikus volna az őszi modelldömping idején, hiszen esős napokon sokan döntenek a jövő tavaszi vásárlásról.