Szupersport BMW, nem csak versenypályára

2012.10.15. 16:17

Október közepétől Magyarországon is megrendelhető 6,668 millió forintért a HP4, a BMW új, exkluzív szupersport-motorja, amely a nagyközönség számára az Intermot-on mutatkozott be. Gazdag alapfelszereltségének köszönhetően akár már gyárilag, minden további nélkül alkalmas a versenypályán való használatra. Az alapfelszereltség része a rajtelektronika, a váltóasszisztens, a verseny ABS (IDM-beállítással), a továbbfejlesztett DTC (kipörgésgátló) és a DDC (dinamikus csillapítás-szabályozás).

Azok, akik nem elégednek meg az alapfelszereltség által nyújtott lehetőségekkel, 991 ezer forintos áron rendelhetik meg a Competition csomagot, amely tartalmazza a hosszabb, szénszál-erősítésű hasidomot, a kék keréktárcsákat, a HP Carbon üzemanyaganyagtartály-borítást és emblématartót, a felhajló HP fék- és kuplungkarokat, az állítható HP lábtartó-rendszert, a 840 mm-es ülésmagasságot és a szponzor-matricacsomagot. A közúti közlekedéshez is kínál extra kiegészítőket, mint például a hátsó ülést és lábtartót tartalmazó utas csomagot 81 ezer-, a riasztót 64700- és markolatfűtést 61000 forintos áron.

Minden egyes példány saját HP4 sorozatszámmal hagyja el a gyárat, amely eltávolíthatatlanul a felső villahídba gravírozva jelenik meg.