Legális száguldás Európában

2012.10.29. 17:00

Bonneville csodás hely, imádják is azok, kik sebességi rekordokat döntenének. A kiszáradt tó helyén maradt tükörsima tó ideális terep a száguldásra, de sajnos nekünk, európaiaknak túl messze van. A FIM végre elfogadta az olaszok igyekezetét, így kontinensükön is lehetséges végre a hivatalos rekorddöntés vagy kísérlet a motorosok számára.

Ruedi Steck szervezésében megrendezik az első European Motorcycle Land Speed Record Trials-t, vagyis az óriási sebességorgiát, amelynek időpontja húsvét hétvégéjén, 2013 március 29. és április 1-je között lesz.

A rekordok színhelye az 1975-ben, a Fiat által épített pálya, amelyet mostanság a Porsche használ – nekik kellett, megvették. A Nardo Ring körül hatalmas, 4 kilométer átmérőjű 12 kilométeres aszfaltozott gyűrű található, amely bőven megfelel a száguldásra: a mostani rekordot a Koenigsegg CCR-t vezető Loris Bicocchi tartja 387,87 km/h-val.

50 indulót engednek rajthoz állni – sokan örülnek a hírnek, de van, aki aggódik: a döntött falú pályán ugye másként zajlik le egy esetleges baleset, mint a végtelen bukótérrel bíró sós tavon. A Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetséget mindenesetre sikerült meggyőzniük.