Odapörköl a KTM: itt a legveszettebb Duke

2012.11.14. 17:45

Megmutatták végre a motort, aminek már a hangjától is felállt a szőr a hátunkon. A KTM 1290 Super Duke-ot nem hiába vezették fel ekkora dobpergéssel, a milanói EICMA kiállítás egyik sztárja lett belőle.

Sokat nem tudni az egyelőre tanulmánymotorként bemutatott Super Duke-ról, de amit látunk, az is elég. Az elszállt Akrapovic-kipufogó, a narancssárga csőváz és a kétszínű felni valahol a veszett jó és a nevetséges határán egyensúlyoz, de a műszaki tartalmat nem lehet megkérdőjelezni. Az RC8 R 1190 köbcentis blokkját vájták ki száz köbcentivel nagyobbra, hogy pletykák szerint 180 lóerőt préseljen ki magából, a WP teleszkópok és a Brembo versenyfékek pedig csak színezik a képet. ABS-től egykerekezés-gátlóig minden elektronikus segédeszköz van rajta, de az adatlapon kacsintanak a KTM-esek, hogy mind kikapcsolható.

Ha komolyan gondolják a KTM-nél, a jövő év során számíthatunk a széria modellre. Az áráról egyelőre csak vad spekulációk keringenek, de az aktuális RC8R 4,7 millió forintjánál olcsóbb biztosan nem lesz.